Lesinformatie

LES OP MAAT
Onze manier van lesgegeven gaat uit van de interesse van de leerling. Je leert gitaarspelen in de stijl van jouw voorkeur. Je leert, als je kiest voor popmuziek, altijd de nieuwste liedjes, mits ze geschikt zijn om op gitaar te spelen en als je niveau het toelaat.

Op latere leeftijd is het nog steeds mogelijk om veel plezier te beleven aan het leren van een instrument, misschien hebt u op jongere leeftijd gitaar gespeeld en hebt u nu door bijvoorbeeld pensioen meer tijd, dat is een mooi moment op het weer op te pakken. Ook al hebt u nooit niets aan gitaar spelen gedaan, u kunt nog steeds starten,  u bent nooit te oud om te leren. Dus mail of bel voor een gratis proefles.

Kijk hier voor filmpjes van leerlingen.

 

 

Als je kiest voor rock/popmuziek/jazz hoef je geen noten te kunnen lezen. Je speelt deze muziek met behulp van tabulatuur. Wat dat is, leggen we uit in de proefles. Kies je voor klassiek/spaans, dan is noten (leren) lezen wel noodzakelijk. 

Voorbeeld van een notenbalk.                                                                              

 

notenbalk  

Voorbeeld van tabulatuur. De lijntjes zijn de zes snaren, de cijfers geven aan welk vakje op welke snaar je in moet drukken.

tab

 

Stichting leergelden.

Voor kinderen waarvan de ouders in de bijstand zitten of anderszins het lesgeld niet kunnen betalen is er de Stichting Leergelden, u kunt hier een bedrag van € 450 aanvragen, dit is goed voor 32 lessen van 20 minuten.

Voor de minderdraagkrachtigen is er in de Tilburg de meedoenregeling.

 

 

                                                         

Smartphone/Tablet

Neem je smartphone of tablet mee naar de les en neem datgene wat je opkrijgt op, we kunnen dan meteen de zaken die lastig zijn inspreken en als je dan thuis gaat oefenen, kun je op de video terugkijken en luisteren waar je op moet letten.

GSM

 

Gitaarles voor kinderen vanaf 6 jaar
Kinderen kunnen gitaarles volgen vanaf 6 jaar.
Zij spelen op kleine gitaren. De basis van de methode die ik gebruik bestaat uit een vijftigtal liedjes en een aantal ritmeteksten. Na ongeveer 3 maanden doen de eerste noten hun intreden. De kinderen kunnen dan al veel liedjes en ritmes spelen en daardoor zijn de bouwstenen voor het notenschrift aanwezig. De kinderen leren noten lezen, zelf noten schrijven en improviseren.
De gebruikte methode heet Zes Dieren en een Gitaar, en is geschreven door Ton Terra.
Kijk ook bij de link improviseren.

karst

 

 

 

 

Contactgegevens

Bokhamerstraat 8

5042GE Tilburg

Tel. 06 49 86 45 58

Email:  gitaarstudio@gmail.com

Route